Event Video Laten Maken? 5 Criteria voor het Kiezen van een Geschikt Productie Bedrijf!

Als je een evenement organiseert dan wil je dat evenement onder de aandacht brengen. Dat kan heel goed met een event-video. Deze video is een heel geschikte marketingtool voor je toekomstige evenementen en geeft je antwoorden op vragen als: hoeveel bezoekers had jouw evenement, wat was de reactie van je bezoeker én wat was er te doen tijdens jouw evenement. Een event video is een visitekaartje. Maar hoe kies je een geschikt productiebedrijf? We geven je vijf tips.

Past het productiebedrijf bij mij?

Zakendoen is het fijnst met mensen die bij je passen. Ook een productiebedrijf voor jouw event video moet bij je passen. Als je elkaar na één woord begrijpt, is het helemaal perfect. Een bedrijf dat bij je past weet hoe je denkt, wat je wilt en wat er van hen verwacht wordt. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Kijk een aantal video’s die het bedrijf al gemaakt heeft en bepaal of deze bij jouw bedrijf passen. Wees gerust kritisch: je krijgt immers geen tweede kans. Voor een nieuwe event-video moet immers het hele evenement opnieuw plaatsvinden…

Heeft het productiebedrijf genoeg ervaring?

Als een productiebedrijf trots is op wat hij geproduceerd heeft, is het plaatsen van de video’s online een logisch gevolg. Je kunt dus zeker de beste video’s van het productiebedrijf op internet vinden. Bovendien kun je met de video’s bepalen of jij vindt dat het bedrijf genoeg ervaring heeft. Kijk vooral naar het soort video’s dat voor jou relevant is, niet per se naar het aantal. Je zoekt een productiebedrijf die precies in beeld kan vangen wat je uit wilt stralen met jouw evenement.

Is de prijs/kwaliteitverhouding goed?

Je kijkt bij elke uitgave naar de prijs, dat is logisch. Toch is het bij het zoeken van een productiebedrijf van een event video aan te raden vooraf je verwachtingen op te stellen. Aan de hand van een logische tijdplanning, kun je inschatten hoe lang een bedrijf met een event video bezig is. Uiteraard stopt het werk niet bij het maken van een video, achteraf heeft het bedrijf misschien nog wel het meeste werk. De beelden moeten uitgezocht worden, gemonteerd etc. Het uiteindelijke resultaat moet goed zijn en daarop beknibbelen is geen aanrader. Daarnaast: vergelijk geen appelen met peren: overweeg wat je verwacht en wat je daarvoor wil betalen.

Neem contact op met een bestaande klant

Als je een goede event video online gevonden hebt, is het achterhalen van de klant niet moeilijk. Neem eens contact op met deze klant en laat hem vertellen waarom hij voor dit productiebedrijf gekozen heeft. Je merkt al snel of een klant enthousiast vertelt of je met wat standaardantwoorden afscheept. Een tevreden klant is voor een bedrijf immers zijn beste visitekaartje. Een ontevreden klant juist niet.

Zoek kwaliteit!

Van elk productiebedrijf mag je kwaliteit verwachten. Maar hoe zoek je die kwaliteit op? Door veel video’s te bekijken! En daarnaast door de bovenstaande punten stap voor stap te behandelen. We zeiden het al eerder: een event video moet in één keer goed op de band staan, tijd voor herkansing is er niet. Het is dus reuze belangrijk dat je een bedrijf vindt dat kwaliteit levert. Als je uiteindelijk een bedrijf gevonden hebt waarmee je prettig samenwerkt, verspreid dan het woord. Je weet immers hoe moeilijk het is om een goed productiebedrijf te zoeken. Met jouw reviews kan een bedrijf voortbestaan. Tot slot: de definitie van kwaliteit. Dat is ingewikkeld, maar voor een leidraad sommen we een aantal punten op:

  • Kwaliteit is een bedrijf dat meedenkt en persoonlijke aandacht geeft
  • Kwaliteit is creativiteit, goede beelden en sterke teksten
  • Kwaliteit is binnen de deadline werken en voor de afgesproken prijs
  • Kwaliteit is prettig samenwerken
  • Kwaliteit is service!