Eenmanszaak, maar toch een personeelslid nodig?

payroll-software-or-payroll-service
De meeste ZZP-ers of eenmansbedrijven hebben werk voor één persoon. Maar soms kun je het werk even niet in je eentje aan. Denk dan eens aan het aannemen van tijdelijk personeel.

Tijdelijk personeel versus vast personeel

Bij het aannemen van tijdelijk personeel denk je al snel aan een uitzendbureau. Zo’n bureau heeft vaak mensen in het bestand die graag afwisselend werken. Een uitzendbureau bemiddelt dan tussen de mensen die tijdelijk willen werken en een bedrijf dat tijdelijk personeel nodig heeft. Handig, vooral als het inhuren van personeel niet vaak voorkomt. ZZP’ers hebben vaak bewust gekozen voor een bedrijf zonder personeel, omdat de administratie die daarbij komt kijken nogal een vak apart is. Op het moment dat het aangeboden werk dermate groeiend is dat het hebben van een personeelslid toch wel handiger is, is een uitzendbureau weer niet zo’n goede optie. Eigenlijk wil je zo iemand wel in dienst hebben, maar zie je nog steeds op tegen de administratieve taken. Denk dan eens aan payrolling.

Niet verdiepen in materie waarin je niet thuis bent

Bij payrolling geef je alle verantwoording die bij het werkgeverschap hoort uit handen. Alle administratieve en juridische handelingen worden voor je gedaan, evenals de afdracht van sociale premies, bijhouden van ziektedagen en verdiepen in secondaire arbeidsvoorwaarden. Het verschil tussen een uitzendbureau en payrolling is dat je als werkgever zelf je personeel aanneemt. De werving en selectie doe je dus gewoon zelf. Veelal is het personeel bij payrolling gewoon in dienst voor onbepaalde tijd. Volgens mij is het grootste voordeel voor eigenaar van een eenmanszaak dat bij payrolling een afdeling personeelszaken overbodig is. Want die afdeling kun je er namelijk naast je gewone werk helemaal niet bij hebben. Zie het payrollbedrijf dan dus als een instantie die ontzorgt en je veel werk uit handen neemt. Het percentage van de personeelskosten dat ja aan hen betaald, is binnen no time terugverdiend, omdat verdiepen in materie waar je niet thuis bent niet nodig is.

Freelancer en payrolling

Voor freelancers die geen VAR-verklaring (verklaring arbeidsrelatie) hebben, kan payrolling ook gunstig zijn. Een freelancer is dan in dienst van een payrollbedrijf. Het payrollbedrijf neemt dan de facturatie over als wel de salarisadministratie. Een freelancer blijft bij deze constructie zo vrij als een vogel, maar heeft toch de zekerheden die hij zou hebben als hij in loondienst zou werken. Zelf hoeft hij niet na te denken over de sociale regelingen die gelden. Belastingen, arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioen, zaken die een freelancer vaak niet zo goed voor elkaar heeft, wordt uit handen genomen. Daarnaast val je als freelancer ook nog eens onder een cao, waarin van alles geregeld is.