Een goede werksfeer: zo doe je dat

Europeanen zijn over het algemeen niet tevreden over de werksfeer binnen de organisatie waar zij werken. Zo blijkt uit onderzoek van vacaturesite StepStone dat maar liefst 42% van de Europeanen de werksfeer als slecht bestempelt. Ook Nederlands vinden dat de sfeer op het werk beter kan. Hoe zit het met jou? Heb jij het naar je zin tussen je collega’s? Of zijn er factoren die de werksfeer op jouw afdeling zodanig beïnvloeden dat je het liefst een andere baan zou zoeken? Geef de moed niet op, er zijn oplossingen!

Oplossing 1: Betrek je leidinggevende erbij

Betrek je baas erbij

In sommige bedrijven wordt nog op een ouderwetse manier gewerkt. Iedereen in hokjes, achter de computer, stipt een half uur lunchen en dan weer verder. Alles voor de resultaten! Wat managers vaak niet zien, is dat die resultaten ook beïnvloed worden door de sfeer op de werkvloer. Want wie meer plezier heeft in zijn werk, doet beter zijn best en boekt betere resultaten. Het kan daarom slim zijn eens met je leidinggevende te praten over de mogelijkheden. Is er budget voor een wekelijkse borrel? Kunnen jullie er eens met de hele afdeling op uit?

Oplossing 2: Neem het heft in eigen hand

Het heft in eigen hand nemen

Stuit je bij deze vragen op weerstand, dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen hand nemen. Kruip eens met wat collega’s bij elkaar en organiseer een leuke dag met elkaar. Ga naar een pretpark, doe iets aan teambuilding of ga gewoon eens gezellig uit eten. Zo leer je elkaar meteen eens van een heel andere kant kennen.

Oplossing 3: Of zoek een andere baan…

Ontslag nemen

In sommige bedrijven kun je doen wat je wilt, de sfeer zal er niet beter op worden. Wie dat herkent, kan misschien maar beter op zoek gaan naar een andere werkgever. Vacaturesites als StepStone kunnen je daar bij helpen. Daar vind je onder andere vacatures in Rotterdam, vacatures in Haarlem en vacatures in Amsterdam. En of je nu op zoek gaat naar een betere werksfeer binnen je eigen organisatie of elders,: jouw plezier in het werk staat altijd voorop!