Coole Star Wars kinderkamer

Star Wars is al sinds de jaren ’70 voor veel mensen een ware hype. Hoewel er ook legio mensen zijn die niks snappen van de lichtzwaarden, de vriendelijke monsters, de slijmerige aliens en de ruimteschepen. Een echte fan heeft daar geen boodschap aan, die geeft zijn passie natuurlijk graag door aan zijn kinderen. En dat kan al op jonge leeftijd. Bijvoorbeeld door ze een coole Star Wars kinderkamer te geven!

Verduistert en maakt dat je wegdroomt

Het fantasievolle verhaal van Star Wars krijgt met een heus Star Wars rolgordijn letterlijk een rol in de kinderkamer. In de Star Wars & VELUX Galactic Night Collection zijn vier verschillende Star Wars gordijnen opgenomen, die er bijna voor zorgen dat je als echte Star Wars fan extra dakramen in de kinderkamer gaat maken. Je wilt ze immers alle vier! Het voordeel van deze gordijnen is dat ze het inkomende licht goed tegenhouden, waardoor je ook in de zomer een verduisterende kinderkamer hebt. Handig, want kleine kinderen gaan immers niet pas naar bed als het donker wordt. Bovendien waant je kind zich in het sterrenstelsel, waardoor hij of zij toch alleen nog maar kan dromen over overwinningen met laserpistolen en ruimteschepen die hen naar avonturen brengen. Met deze rolgordijnen waan je jezelf in je eigen ruimtesprookje!

Slapen in stijl

De Star Wars hype kan in de kinderkamer nog veel meer uitgebouwd worden. Wat dacht je van een bedtent, die maakt dat het eenpersoonsbed van je kind echt in een Star Wars wereld terechtkomt? De tent is stevig en heeft een solide frame, waardoor het niet zomaar om kan vallen. In een bed met een Star Wars tent waant je kind zich een echte Jedi-ridder, klaar om je tegen al het kwade van de wereld te beschermen en om grote daden te verrichten. Wellicht heeft je kind alleen nog een lichtzwaard nodig, om hem of haar bij te staan in de strijd? Vriendjes en vriendinnetjes willen niets anders dan logeren in deze Star Wars kamer. Met een Star Wars bedtent lijkt je kinderkamer binnen korte tijd op een soort hotel, met al die logées!

Accessoires maken compleet

Behalve een rolgordijn en een bedtent van Star Wars kun je natuurlijk allerlei Star Wars accessoires vinden om de kinderkamer compleet te maken. Er zijn diverse lampenkappen op de markt die de kinderkamer een heus Star Wars sfeertje geven. Of wat dacht je van een lamp in de vorm van een lichtzwaard? Moet je alleen wel zorgen dat je kind de lamp niet verwart met het zwaard dat hij nodig heeft voor zijn eigen sciencefiction strijd! Ook dekbedovertrekken met afbeeldingen van strijdende Jedi ridders of andere typische Star Wars afbeeldingen zijn verkrijgbaar. Als je wilt kun je het bed van je kind wekelijks met een ander dekbedovertrek opmaken, zoveel verschillende printjes zijn er op de diverse dekbedovertrekken te vinden.

Losgaan op het thema

Vind je dat de kinderkamer nog steeds niet genoeg Star Wars elementen heeft, na de vorige tips. Geen probleem: Star Wars is een thema waar helemaal op los kunt gaan. Zo kun je de muren bedekken met een Star Wars behangetje, een muurschildering laten maken van een van je favoriete Star Wars helden of het plafond beschilderen met sterren en andere hemellichamen. In de kast staan poppen te pronken die de helden uit Star Wars moeten voorstellen. In zijn eigen Star Wars zitzak kan je kind in een relaxte setting gamen en helemaal opgaan in zijn spelletje. Hij speelt toch wel een Star Wars game? En zo kunnen we wel doorgaan. Misschien moet je je alleen op tijd afvragen of er nog genoeg plek is voor je kind om te gaan slapen, in zijn eigen Star Wars museum.