Bedrijfskleding Laten Bedrukken of Borduren? Hou Hier Rekening Mee

Als je bedrijfskleding bestelt, is het je hoogstwaarschijnlijk om de herkenbaarheid van doen. Nóg herkenbaarder wordt bedrijfskleding als je het laat bedrukken of borduren. Met je logo bijvoorbeeld of met je bedrijfsnaam. Maar aan welke eisen moet bedrijfskleding eigenlijk voldoen en wat kun je wel of niet laten bedrukken?

Goede kwaliteit

Als eigenaar van een bedrijf zit je er niet op te wachten dat je personeel er een beetje sjofeltjes bijloopt. Alleen daarom is bedrijfskleding al een perfect middel om ervoor te zorgen dat iedereen er een beetje gekleed uitziet. Maar denk er wel aan om bedrijfskleding aan te schaffen van de juiste kwaliteit: alleen dan voorkom je dat men binnen no time met vale of verwassen shirtjes rondloopt. Ook het bedrukken of borduren dient op een professionele manier te gebeuren. Je wilt toch niet dat je logo er na drie keer wassen heel anders uitziet dan op je bedrijfsauto? Goede kwaliteit bedrukking blijft jarenlang mooi. En dat is wat je nodig hebt.

De juiste kleur

Het is misschien een beetje een open deur, maar een verpleegster loopt niet in een oranje jasje. Sommige bedrijfsgroepen hebben nu eenmaal een vaste kleur. Dit schept duidelijkheid, maar het is soms ook reuze handig. Een witte jas voor een automonteur is geen aanrader, bijvoorbeeld. Je wilt toch niet dat de eerste de beste smeervlek er nooit meer uitgaat? Laat je bedrijfskleding bedrukken of borduren? Denk dan ook aan de kleurstellingen van je bedrijfskleding en je logo en/of slogan. Een donkerblauw logo valt compleet weg op een shirtje in dezelfde kleur. Ook ton-sur-tonkleuren doen het in deze niet goed. Laat het daarom lekker contrasteren, dan valt het goed op.

Persoonlijker maken

Bedrijfskleding kun je personaliseren door de functie, initialen of naam van je personeel erop te laten borduren. Dit kan daarnaast ook erg handig zijn. Zodat je (potentiele) klanten je personeel aan kunnen spreken bijvoorbeeld. Of zodat men weet met wie men van doen heeft. Als men de bedrijfsleider wil spreken, is het toch eenvoudiger als het op zijn shirtje staat. Borduren van letters op bedrijfskleding heeft daarnaast ook nog allure: het geeft de kleding een luxe uitstraling en dat is wellicht wat je als bedrijf uit wilt stralen.

Logo en meer

Ga je bedrijfskleding laten bedrukken of borduren dan kun je eigenlijk helemaal losgaan. Wat dacht je van het telefoonnummer van het bedrijf erbij laten zetten? Of de URL van de website? Vergeet ook de vaste slogan niet. Je kunt dit allemaal gebruiken als promotie. Het is daarbij wel noodzakelijk dat je het bedrukken of borduren door een professional laat doen. Alleen dan heb je gegarandeerd een mooi resultaat. Alle mogelijkheden voor pr kun je optimaal benutten!

Normen bedrijfskleding

Het kan zijn dat de bedrijfskleding die je in je bedrijf gebruikt moet voldoen aan eisen. Wat dacht je bijvoorbeeld van persoonlijke bescherming? Wordt je personeel blootgesteld aan ontploffingsgevaar dan worden er andere eisen aan bedrijfskleding gesteld, dan als je personeel voortdurend in een vriescel loopt. Ook kan het handig zijn als je personeel goed zichtbaar is, in het donker of bij slecht weer. Per bedrijfstak verschilt dit. Vraag een professional advies, als je twijfelt wat voor jou de beste bedrijfskleding is. Ook voor de bedrukking van logo’s of namen op bedrijfskleding gelden misschien wel normen. Handig, als je dat in je overweging meeneemt.

Als ’t maar lekker zit

Is er bedrijfskleding in een bedrijf, dan is het personeel verplicht deze bedrijfskleding te dragen. Het is daarom erg fijn als het ook nog eens lekker zit. Niemand zit erop te wachten om dag in dag uit rond te lopen in iets dat knelt of kriebelt. Een goede pasvorm is daarom belangrijk. Maar ook de juiste materialen. Daarnaast is het belangrijk dat er voor het bedrukken of borduren van bedrijfskleding gekeken wordt naar de plek van het logo of de slogan. Niet op elke plek komt dat bij iedereen even goed uit. Het is daarom raadzaam om daar goed over na te denken.