Zomerse activiteiten in Zuid-Tirol

Bij een vakantie in de bergen denk je al snel aan activiteiten die daar voor je gevoel thuishoren. Wandelen bijvoorbeeld, of klimmen. Maar in Zuid-Tirol zijn ook andere bezigheden die veelvuldig aangeboden worden. Wat dacht je van een potje golf of een ritje op een Hafling paard?

Vakantiebeleving op een Hafling paard

Ongeveer tien kilometer van stad Merano/Meran ligt Avelengo/Hafling, de plaats waar de oorsprong ligt van het raspaard Hafling. Dit paard heeft weinig eisen en is in de bergen te vinden. Ook maneges hebben Hafling paarden. Je kunt paardrijlessen boeken bij de diverse maneges in Zuid-Tirol, op een echte Hafling. De paarden kom je al tegen tijdens een wandeling in de bergen, waar ze van nature te vinden zijn, een ritje op zo’n paard maakt de vakantiebeleving compleet. Hou je van paardrijden, ga dan zeker bij een van de vele maneges in deze omgeving langs en boek een ritje.

Renbaan tussen de bergen

Een bezoek brengen aan de renbaan in Maia Bassa/Untermais, een wijk in Meran, is een aanrader. Bij deze renbaan zijn met regelmaat wedstrijden, bijvoorbeeld met Hafling paarden. Deze renbaan is prachtig gesitueerd in de natuur en biedt naast een echte paardenbeleving ook nog eens een prachtig uitzicht. In de pauze van de paardenwedstrijden kun je even lekker wegdromen met uitzicht op de bergen. Het circuit bij deze paardenrenbaan is vijf kilometer lang. Regelmatig worden hier interessante evenementen gehouden. In het seizoen zijn ongeveer vijfentwintig dagen van wedstrijden, kijk dus voor je naar de renbaan gaat of er iets van je gading plaatsvindt.

Golfen met de mooiste uitzichten

Golfers moeten eens in de bergen gegolfd hebben. Diverse golfbanen bieden, naast de prachtigste holes, ook nog eens adembenemende uitzichten over bergdorpjes, natuur en andere bezienswaardigheden. Voor zowel beginnende als ervaren golfers is genoeg uitdaging. Het is mogelijk om les te nemen bij een van de diverse golfclubs, maar als je ervaren bent, kun je zelf aan de slag. Het milde klimaat in Zuid-Tirol maakt dat het bijna jaarrond lekker weer is om te golfen. Volgens ervaren golfers is de Dolomiti Golfclub de mooiste golfbaan in het alpengebied.

Cultuur en gastronomie

Stad Meran/Merano leent zich ook voor het bezoeken van culturele evenementen. Er worden veel evenementen georganiseerd in deze stad, als festivals, concerten en culinaire evenementen. Fijnproevers kunnen sowieso terecht in Meran. Naast innovatieve culinaire creaties zijn hier ook veel traditionele gerechten te vinden. Wil je je een avond gastronomisch laten onderdompelen? Bezoek dan eens een van de vele goede restaurants. Diverse zijn in het bezit van een Michelinster.

Balkon op het zuiden

Meran/Merano staat bekend als kuurstad. In lang vervlogen tijden ging men al naar de stad voor de zuivere berglucht, het milde klimaat en de vegetatie die veelal mediterraan is. Al in de negentiende eeuw werd Meran het balkon op het zuiden genoemd. Het persoonlijk welbevinden van de bezoeker staat in Meran voorop. Ben je op zoek naar ontspanning, dan kun je Therme Meran bezoeken, een wellness-oord met veel weldadige baden en ontspanningsmogelijkheden ten over. De behandelingen worden gegeven met zuiver lokaal mineraalwater. In de Medical Spa worden speciale behandelingen gegeven voor sporters of bijvoorbeeld mensen die last hebben stress. Ook een behandeling die je van roken afhelpt kun je in dit kuuroord boeken. Verschillende Kneipp-therapieën zijn hier te vinden, alsook een Kneipp-parcours op het buitenterrein van de Therme.