Houd het koel op vakantie

opstapeling van koelboxen

Grote kans dat je deze zomer naar een warm land op vakantie gaat. Soms kan het dan zo warm zijn dat je niets anders meer wilt doen dan verkoeling zoeken. Een zwembad, zee of meertje in de buurt doet wonderen. Ook zijn er heel wat speciale kampeerartikelen die verkoeling kunnen bieden. Over dit soort artikelen gaat dit artikel.

Koele dranken

Er lijkt een recht evenredig verband te zijn tussen het weer en de temperatuurvoorkeur voor je drankje: hoe warmer het weer is, hoe kouder je je drankje wilt hebben. In caravans zit vaak een koelkast met vriesvakje, maar in een tent heb je die luxe niet. Bij een tent zul je het moeten doen met een koelbox, al doet een goede zeker niet onder voor een koelkast. De Mobicool Hybride Koelbox van Dometic bijvoorbeeld kan niet alleen je eten en drinken koel houden, maar ook dingen invriezen!

Voor een dagje aan het strand of aan het meer kun je een koel-houdt-box gebruiken. Met het koelelement voor blikjes houdt je je biertjes of blikjes frisdrank extra koel.

Met de wijnkoeler kun je rode wijn tot 4 uur op kamertemperatuur houden en blijft witte wijn tot 4 uur koel. De wijkoeler werkt zonder ijsklontjes of koelelementen en heeft uitsluitend een isolerende functie.

Zorg voor schaduw

Soms kun je kiezen voor een kampeerplek in de schaduw, soms zul je het met een plaats volledig in de zon moeten doen. Dan is een parasol, tarp, schaduwdoek of luifel een must. Ook een windscherm kan helpen tegen de zon, al kan het feit dat je een eventueel windje daarmee tegenhoudt juist wat verlichting van de hitte tegengaan.

Kies de juiste kleding

Badkleding is het prettigst als je niets of weinig gaat doen, maar als je toch van plan bent om er ondanks de hitte op uit te gaan, dan kun je het beste voor katoenen kleding kiezen. Polyester of andere kunststoffen zorgen over het algemeen voor veel gezweet en geplak, terwijl katoenen kleding ademend is. Een doek, pet of hoed over het hoofd houdt letterlijk je hoofd koel, dus is zeer aan te raden te gebruiken.