Het Voortgezet Onderwijs Verbeteren? Er is Ruimte Voor, Met De Juiste Aanpak.

Over het verbeteren van het voortgezet onderwijs wordt weleens gemopperd. En dat terwijl dit de tijd is dat leerlingen voor het leven gevormd worden. Een belangrijke tijd, die een stempel drukt op de rest van hun leven, het begin van de toekomst! Het is daarom best belangrijk dat het voortgezet onderwijs de juiste kwaliteit heeft. En daar is wel ruimte voor verbetering. Hoe? Stap voor stap.

Docententekort? Onderneem actie!

Heb je als school een tekort aan docenten? Zorg er dan voor dat werken in het onderwijs weer aantrekkelijk wordt. Over het algemeen heeft een school een hecht team, waarin het prettig werken is. Docent is een zeer leerzaam beroep, maar zeker ook hartstikke dankbaar. Gekscherend wordt vaak geroepen dat er twee goede redenen zijn om docent te worden. En dat zijn juli en augustus. Uiteraard is dit een groot misverstand, want een docent is niet twee maanden lang vrij. Docenten hebben genoeg uitdaging en hebben een grote verantwoordelijkheid voor de klas. En dat zijn twee uitstekende redenen om voor het onderwijs te kiezen. Door dit als school uit te dragen, wordt het beroep docent weer aantrekkelijker.

Leerkrachten binnen boord houden

Als je een compleet team hebt, is het ook nog eens lastig om dit zo te houden. Leraren klagen nogal eens over hoge werkdruk, bijvoorbeeld. Los dit op door effectief te vergaderen. Daarnaast is het elkaar geven van feedback hartstikke zinvol. Dit doe je door elkaars lessen te observeren. Kijk wel uit hoe je feedback geeft. Dit heeft niets te maken met kritiek, maar met opbouwende tips. Tot slot kun je als school kiezen voor bordsessies. We leggen graag voor je uit wat dit betekent.

Wat is een bordsessie?

In plaats van een lerarenvergadering kun je een bordsessie houden. Dit is een bijeenkomst van een kwartier, waarin je met behulp van een speciaal bord de actiepunten bespreekt. Veel docenten vinden dit een zeer welkome verandering in onderwijsland. Het oeverloos vergaderen kan aan de kant en er blijft tijd over voor zaken die belangrijker zijn. Het bord is verdeeld in een aantal vakken. Hierin zijn een aantal onderdelen zichtbaar: doelen, acties, successen, planning en een check-in. Door successen met elkaar te delen, krijg je een positieve sfeer. Bij de acties bepaal je exact wie wat doet en de planning hou je overzichtelijk. Wat gebeurt er komende week? Voor iedereen is het direct duidelijk: wat wordt er van me verwacht en waar sta ik.

Plezier

Met plezier naar school gaan, dat doet niet iedereen. Toch is het belangrijk, voor leerlingen én voor leerkrachten. Daarom is het heel zinvol om aan de sfeer te werken. Bordsessies zorgen voor een sterk teamgevoel. Dat omdat je bij de check-in iedereen in het kort vraagt hoe het gaat. Simpelweg door een streepje te zetten achter de smiley die het dichts bij je gemoed komt. Zo weet je hoe iedereen zich voelt en kun je uitspreken waar je mee zit. Feedback geven aan elkaar zorgt ervoor dat je elkaar meer gaat waarderen. Daarnaast zorgt korter vergaderen voor meer rendement. Een docent heeft het gevoel meer uit zijn dag te halen. De successen die je behaalt, moet je met zijn allen vieren. Zo komt het plezier in het onderwijs weer terug.

Cultuur veranderen

Je kunt de cultuur op een school niet van de een op de andere dag veranderen. Dat doe je stap voor stap. Door elke keer iets kleins aan te pakken, kom je vanzelf in een cultuuromslag. Wel is het noodzaak om je aan veranderingen te houden. Niemand zit te wachten op vastgeroeste ideeën, waar je weer in terugvalt. Tijdens bordsessies gaat het over onderwijs, niet over randzaken. Ook dit is iets wat je niet van de een op de andere dag verandert.

Leerlingen werven doe je zo

Uiteraard functioneert geen enkele school zonder leerlingen. Maar hoe haal je die nieuwe leerlingen binnen? Voor het werven van leerlingen ga je tegenwoordig de online markt op. Het is niet meer vanzelfsprekend om de dichtstbijzijnde school te kiezen. Leerlingen gaan op hun gevoel af en op verhalen van anderen. Daarnaast moet je als school natuurlijk zorgen dat je zichtbaar bent. Daarom zijn online marketingcampagnes helemaal zo gek niet. Bovendien moet je zorgen dat je jezelf in de kijker speelt. Waarom is het een leuke school en wat zijn de sterke punten. Wees trots op de resultaten.