Jacuzzi’s zijn populair in het najaar

Hoewel het gebruik van een Jacuzzi niet seizoensgebonden is en je het hele jaar van de baden kunt genieten, blijken ze vooral in het najaar populair. Waarom is dat eigenlijk?

Jacuzzi’s zijn van origine buitenproducten. Het water in de Jacuzzi blijft op een aangename temperatuur van zo’n veertig graden, waardoor het niet uitmaakt als het buiten koud is. Velen gebruiken de Jacuzzi dan ook vaak in het najaar om even lekker op te warmen. Bij koud weer de Jacuzzi in is niet alleen lekker, maar ook beter voor je. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de therapeutische effecten van een Jacuzzi groter zijn als je er bij koud weer gebruik van maakt. Hoe kouder, hoe beter dus. Dat maakt het najaar zo’n populair jaargetijde voor Jacuzzi bezitters.

Tips voor Jacuzzi gebruik in het najaar

Wil ook jij dit najaar genieten van een warme Jacuzzi? Dan heb je misschien wat aan deze tips. Zet op de eerste plaats je Jacuzzi op ‘Auto Heat’ zodat het water niet kan afkoelen en geen schade kan aanrichten aan het bad. Gebruik je de spa niet? Draai dan de luchtjets dicht. Zo voorkom je dat koude lucht in de kuip terecht komt en de spa meer energie verbruikt om het water op temperatuur te houden. Ook is het aan te raden om de spa te bedekken met een cover of een thermische deken als je er geen gebruik van maakt. De warmte blijft daarmee beter in het bad. Ook houd je het water ermee schoner. Zeker in het najaar komen er veel bladeren en takjes uit de lucht zetten. Met een cover voorkom je dat deze viezigheid in je spa terecht komt. Wil je je spa helemaal niet gebruiken in het najaar? Dan doe je er verstandig aan om het water eruit te halen en de spa op een beschutte plek te plaatsen.

Nog geen eigen Jacuzzi? Ga dan snel naar Jacuzzis.nl voor het grootste assortiment Jacuzzi’s.