Au pair worden in het buitenland

au-pairsBen je gek op kinderen en wil je graag wat extra ervaring opdoen in het buitenland? Au pair worden in het buitenland is dan een prima optie voor jou! Steeds meer jongeren kiezen ervoor om een ‘tussenjaar’ te doen na het behalen van hun diploma. Lekker cultuur snuiven, ervaring opdoen met kinderen en tegelijkertijd je taalkennis verbeteren. Het klinkt helemaal perfect! Maar hoe zit het nou echt? Wat komt er allemaal bij kijken? 

Hoe kan ik aan de slag als au pair in het buitenland?

Het is belangrijk om een erkend bureau uit te kiezen. Dit zijn speciale bureaus, die gezinnen en au pairs met elkaar in contact brengen. Daarnaast houden ze goed contact met je. Zo zal je bijvoorbeeld eens per maand afspreken met één van de begeleiders. Dit is niet alleen om vragen te stellen, maar ook om even je ervaringen kwijt te kunnen. Het is heerlijk om dan even in je eigen taal te kunnen kletsen over wat je allemaal meemaakt. Waarschijnlijk zal je ook dag en nacht kunnen bellen of mailen om hulp. Het gevoel dat je niet helemaal wordt losgelaten is voor veel jongeren zeer prettig en gewenst. Het is zeker aan te raden om een organisatie achter je te hebben staan. Je kan een gezin nooit van tevoren helemaal inschatten. Zo voorkom je dat je uitgebuit wordt of misschien veels te weinig betaald krijgt. Hier zijn allemaal richtlijnen voor! Een organisatie biedt veiligheid voor zowel jou als het gastgezin.

 

Voordelen van au pair worden in het buitenland

au-pair-buitenlandPer jaar vertrekken er duizenden jongeren naar het buitenland. Niet alleen voor stage, maar ook voor werk of om gewoon lekker rond te reizen. De voornaamste reden hiervan is het creëren van meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Als au pair krijg je hier nog meer mee te maken. Tijdens je werktijd zal je een onwijs hoge verantwoordelijkheid krijgen. De verantwoordelijkheid voor (kleine) kinderen. Daarnaast moet je echt op je eigen benen leren staan. Je kan niet zomaar thuisblijven als je er een dagje geen zin in hebt. Ook problemen zullen grotendeels alleen opgelost moeten worden. Na deze ervaring zal je een stuk volwassener en onafhankelijker zijn.

au-pair-kidsWat verdien ik als au pair in het buitenland?

Au pair in het buitenland worden biedt enorm veel voordelen, maar als je er echt geld mee wilt verdienen is het af te raden. Je verdient natuurlijk wel wat, maar dit is slechts een schijntje vergeleken met de Nederlandse richtlijnen. Bedenk echter wel dat je ook gratis kost en inwoning krijgt! Je kan rekenen op een salaris van ongeveer €100,- per week. Hiervoor verricht je ongeveer 45 uur werk per week.