Apps Bouwen, Een Nieuwe Hobby

Onlangs zocht ik op internet een handige app, ter ondersteuning van een paar kilo afvallen. Om eerlijk te zijn zag ik door de bomen het bos niet meer. Nu weet ik toevallig wel het een en ander over het bouwen van een app. Het was dus tijd om zelf iets te ontwikkelen.

Een app voor elk platform beschikbaar

Delphi_XE8_Box_ShotEen app is een programma wat eenvoudig te downloaden is op bijvoorbeeld je mobiel. Met het programmatje dat in de app gebouwd is, is het mogelijk om een spel te spelen, om bijvoorbeeld je agenda bij te houden of om meer te weten te komen over de omgeving waarin je je bevindt. Dit zijn slechts voorbeelden. Mijn app was van een andere tak van sport. Om te beginnen heb ik me verdiept in de verschillende programma’s waarmee apps te bouwen zijn. Na een lange zoektocht heb ik besloten de app te gaan bouwen met de Delphi XE8 Software. Het ziet er naar uit dat deze software een complete oplossing biedt voor het snel bouwen voor zowel Windows als Mac, iOS en Android. Dat is goed nieuws: het betekent dat de app dan voor iedereen met een smartphone, tablet of andere mobiel apparaat beschikbaar is. Nu ik de keuze gemaakt heb met welk programma ik de app ging maken, wordt het tijd dat ik op een rijtje ga zetten wat ik allemaal in de app wil hebben.

Een app met diverse mogelijkheden

Waar ik zelf een hekel aan heb, is het tellen van calorieën. Niets is ingewikkelder dan de hele dag bijhouden wat je gegeten hebt en hoeveel. Dat wilde ik dus anders. Ook het voorstellen van een crashdieet vind ik niet zo’n goed idee. Wat ik wilde is de mensen bewust maken van hun eetgedrag en daarnaast adviseren over beweging en verbranding. Grappig genoeg kwam ik toen toch uit op een variant met het tellen van calorieën. Het is anders niet uit te rekenen hoeveel men van iets gegeten heeft en advies te geven over eetgewoonten. Een van de handigheden van de app is het bijhouden of de aantallen voedingsstoffen met aanbevolen dagelijkse hoeveelheden al behaald zijn. De apps die ik tot nu toe gezien had, deden of aan calorie tellen of aan het geven van afvaltips. In mijn app zijn die twee varianten gecombineerd.

Nog meer apps bouwen

Nu ik de smaak te pakken heb, ben ik me, na het succes van mijn afval app, gaan verdiepen in het bouwen van verschillende andere apps. Natuurlijk wil ik eerst die app met afvaltips aan de man brengen, maar om wat meer naamsbekendheid te krijgen heb ik ook een game app ontwikkeld en een app dat bijhoudt of je je twee ons groenten en twee stuks fruit al binnen hebt. En dat allemaal met Delphi XE8 Software. De game app heeft uiteraard ook een link met voeding, dat is nu eenmaal waar ik in geïnteresseerd ben. Het spelletje is een variant op een spelletje waarin je broodjes hamburger moet maken. Mijn variant is uiteraard wel wat calorie-vriendelijker. Je moet namelijk stukjes fruit op een spiesje krijgen, en neem van mij aan: zo eenvoudig is dat niet. Er zit natuurlijk wel een bepaalde moeilijkheidsgraad in, waardoor mensen getriggerd worden almaar te proberen het voor elkaar te krijgen. De reclames die de mensen tijdens het spel te zien zijn, genereren mijn inkomsten. Willen zij geen reclames zien, dan moeten zij een betaalde versie van de app aanschaffen. Voor wat, hoort wat.

De aanbevolen ‘twee ons groenten, twee stuks fruit’ zit inmiddels wel bijna in ieders hoofd. Een app waarmee je bijhoudt of je dit al voor elkaar hebt, was er volgens mij nog niet. Dit was een hele eenvoudige app om te bouwen. Eigenlijk een rekensommetje en wat leuk beeldmateriaal. Weet u nog een onmisbare app? Laat het weten, misschien kan ik er wat mee.