3 Manieren om je Kinderkamer te Personaliseren

Een kinderkamer inrichten is leuk maar kan ook een flinke uitdaging zijn. Je wilt iets unieks wat bij de persoonlijkheid van jouw zoon of dochter past. Op een vrij simpele manier kun je een mooie kamer maken die speels, uniek en helemaal naar wens van jouw kind is. Wij hebben een paar tips ter inspiratie.

1. Gepersonaliseerde muursticker

Een mooie en simpele manier om een kamer helemaal in eigen stijl te maken. Op internet zijn talloze websites waar je muurstickers kunt bestellen en met een eenvoudige ontwerptool de mooiste creaties maakt. Dit is ook meteen een leuke bezigheid om samen met je kind tot een goede keuze te komen. Maak bijvoorbeeld een combinatie van een idool, lievelingskleur en de naam van je zoon of dochter. Je hebt op die manier een speciale blikvanger waar jouw kind heel blij mee zal zijn.

2. Een verduisteringsgordijn in een mooie kleur of animatie.

Een verduisteringsgordijn is niet alleen een frisse en stijlvolle aanvulling op je interieur maar heeft ook een praktisch doel. Goed slapen is belangrijk, zeker voor kinderen. Een donkere kamer draagt bij aan een betere en diepere slaap, en is extra handig als jouw kind nog een middagdutje doet. Via Dakraam-Gordijn.nl kun je hele mooie Disney  & VELUX droom verduisteringsgordijnen bestellen die in wel 36 kleuren en verschillende animaties leverbaar zijn!

Fleurig geel of stoer blauw, er zit altijd een favoriete kleur tussen. Bij twijfel is het ook mogelijk om tot wel 3 gratis kleurstalen aan te vragen. Er zijn verduisteringsgordijnen die gewoon met de hand bediend worden maar je kunt ook kiezen voor elektrische bediening die geschikt zijn voor zowel netstroom als zonne-energie. Het verduisteringsgordijn heeft een slank en in aluminium geborsteld profiel en is eenvoudig te installeren in je dakvenster.

3. Zorg voor een speciale belevenis.

Om een kamer echt uniek te maken, moet de mening van de kinderen zelf natuurlijk niet vergeten worden. Bedenk of bespreek ook de wensen van je kind en laat voorbeelden zien van de mogelijkheden. Het kan ook zijn dat je zelf weet wat een schot in de roos zou zijn. Loopt je zoontje de hele dag met een indianentooi op zijn hoofd? Maak dan een mooie wigwam. Is jouw dochter groot fan van alles wat met prinsen en prinsessen te maken heeft? Een mooi roze hemelbed geeft haar het gevoel dat ze in een paleis slaapt!

Zoals je ziet is het met een beetje creativiteit goed mogelijk om de perfecte kamer te maken. Verplaats je in jouw zoon of dochter en je zult zien dat de basis vrij snel bedacht is. Als je daarnaast ook rekening houdt met het feit dat slaap uiteindelijk het allerbelangrijkst is, heb je een perfecte combinatie!