Is een matras met pocketvering het perfecte matras?

Een matras kopen is niet iets dat je elke week doet. Dus voor je op pad gaat, is het handig als je weet welke matrassen er te koop zijn en wat de verschillen zijn. Een matras met pocketvering is een van de matrassen die op het moment erg aangeraden wordt. Maar wat is dat eigenlijk, een pocketvering? En waarom is Perfect Matras het bedrijf om er een aan te schaffen?

Ondersteunen

Een matras met pocketvering is bedoeld om je lichaam maximaal te ondersteunen. Het is zelfs zo dat elke veer in het matras een functie heeft. Het is afhankelijk van de hoeveelheid veren hoe het matras je ondersteunt. Hoe meer pocketveren, hoe meer ondersteuning. Toch biedt een matras met heel veel veren niet voor iedereen de juiste ondersteuning. Eigenlijk is een matras aanschaffen zo persoonlijk dat je ze het liefst allemaal een nachtje uitprobeert. Maar zelfs dan weet je nog niet genoeg. Aan een nieuw matras moet je immers even wennen…

Aangenaam warm en heerlijk koel

Het voordeel van een pocketvering matras is dat het een matras is dat geschikt is voor alle seizoenen. In de winter is het matras aangenaam warm en in de zomer heerlijk koel. Dit komt omdat er ventilatie is tussen de veren. Het comfort op een matras met pocketvering is hoog, dat komt omdat elke veer als het ware ingepakt zit, maar ook omdat elke veer los van een andere veer kan bewegen. Dit maakt dat je overal de ondersteuning krijgt die je wilt. De verschillende pocketveren zitten wel aan elkaar vast. En dat is maar goed ook, anders zouden ze niet op hun plek blijven zitten. Omdat ze alleen in het midden aan elkaar gezet zijn, kunnen ze wel onafhankelijk van elkaar veren. Pocketvering heeft voor- en nadelen, dat is net zo persoonlijk als welk broodje je het lekkerst vindt.

Buikligger of slaap je op je zij?

Er zijn verschillende manieren om te slapen. De een geeft er de voorkeur aan om op zijn buik te slapen terwijl de ander niet in slaap komt als hij niet op zijn zij ligt. Voor elke manier van slapen is een perfect matras. Het is daarom belangrijk dat als je een matras aanschaft, je vertelt hoe je het liefst slaapt. Volgens onderzoek slapen de meeste mensen het liefst op hun zij. Zo’n twintig procent slaapt op de rug en een klein deel van de mensen, maar vijf procent, op de buik. Voor je rug zelf is het slapen op je rug de beste houding. Nadeel van deze houding is dat veel mensen dan de neiging hebben te gaan snurken. Overigens, veel mensen die denken op hun buik te slapen, slapen in werkelijkheid op hun zij. Dit komt omdat ze half op hun buik en half op hun zij liggen.

Verschillende factoren

Slaap je daadwerkelijk op je buik, dan kun je het beste zonder hoofdkussen slapen. Dit omdat anders de nek in een rare kronkel ligt. Voor elke manier van slapen is een comfortabel matras. Voor de buikslaper is dat een stevig matras, terwijl een zijslaper misschien beter een matras van traagschuim kan nemen. Eigenlijk is de keuze voor hét perfecte matras niet zomaar te maken. Het is afhankelijk van of je een man of een vrouw bent, wat je lichaamsgewicht is en wat je bouw is. Veel matrassen mag je een tijdje uitproberen als je het koopt, en dat is echt fantastisch nieuws. Je weet immers niet op het oog of een matras voor jou hét matras is. Dat kan een matras zijn met pocketvering, maar ook een matras met traagschuim of koudschuim. Goed slapen is belangrijk voor je functioneren. Hét matras zoeken is daarom iets waar je de tijd voor neemt.