Waarom postzegels verzamelen leuk is

Heel wat mensen verzamelen postzegels, maar waarom eigenlijk? Wat is er nu zo leuk aan postzegels verzamelen dat zoveel mensen er interesse in hebben en er behalve tijd ook veel geld in investeren? In dit artikel proberen we uit te leggen waar hem dit in zit.

1.) Divers

Het feit dat er zoveel mensen interesse hebben in het verzamelen van postzegels is grotendeels te danken aan het feit het een zeer diverse hobby is. Er verschijnen postzegels van het koningshuis, maar ook van speciale gebeurtenissen en speciale gebouwen. Een postzegel vertelt als het ware een kleine geschiedenis. Het feit dat het een diverse hobby is wil wel eveneens zeggen dat u eindeloos door kunt gaan met verzamelen en dat u altijd wel weer iemand vindt met postzegels die u nog nooit had gezien.

2.) Geschikt voor iedereen

Postzegels verzamelen is in principe geschikt voor iedereen. Iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in het verzamelen van (waardevolle) objecten en die met gezond verstand kan handelen kan postzegels verzamelen. Uiteraard heb je er wel wat geld voor nodig om een collectie op te bouwen en wil je hele bijzondere exemplaren, dan kan het zelfs een hele dure hobby worden.

3.) Veel mede-verzamelaars

Wanneer u naar één van de vele evenementen gaat die wordt georganiseerd, zult u kennismaken met vele mede-verzamelaars. Een beurs is dan ook niet alleen goed voor nieuwe aanwinsten, maar kan daarnaast zorgen voor een heel nieuw sociaal netwerk. In die zin is het verzamelen van postzegels een behoorlijk sociale hobby. Dit geldt echter ook voor striboek verzamelaars, muntenverzamelaars en ga zo maar door, dus daarvoor hoeft u niet per se voor de postzegels te gaan.

4.) Waarde

Een vierde belangrijk punt waarom postzegels verzamelen zo leuk is, is het feit dat de waarde van een postzegel eigenlijk maar zelden daalt. Vooral wanneer u beschikt over een of meer zeldzame postzegels kan de waarde door de jaren heen aanzienlijk stijgen. Op deze manier betaalt u misschien voor uw postzegel 100 euro en kunt u hem één of twee jaar later verkopen voor een bedrag van 150 tot wel 200 euro. Het spreekt voor zich dat dit niet van toepassing is op alle postzegels.

5.) Investering

Het vijfde en laatste punt sluit in principe perfect aan op punt vier. Het feit dat een postzegel zijn waarde behoudt, en in theorie eigenlijk alleen maar waardevoller wordt naarmate de tijd verstrijkt, maakt dat het voor velen terecht wordt aangezien als een goede investering.

De grootste postzegel winkel online vind u hier.