Zelf kaarten maken en printen

We kunnen er waarschijnlijk zomaar vanuit gaan dat iedereen vandaag de dag bij zich thuis een computer met printer heeft staan. Op de computer is ook nog eens vaak een heleboel (gratis) software terug te vinden waar we verschillende zaken mee kunnen maken. Zo is het met de komst van de computer heel eenvoudig mogelijk geworden om zelf wenskaarten te kunnen maken en printen. Dit brengt natuurlijk heel wat voordelen met zich mee en u kunt er zich zonder twijfel enige tijd mee vermaken. We gaan er in dit artikel even uitgebreid op in.

Waarom kaarten zelf maken en printen?

Het kan een leuk idee zijn om bijvoorbeeld met de feestdagen niet gewoon een winkel binnen te stappen en er kaarten te kopen die zeker nog enkele honderden mensen datzelfde jaar zullen versturen, maar gewoon zelf achter uw computer te gaan zitten en deze te maken. Verschillende programma’s zoals Microsoft Publisher maken het u op een vrij eenvoudige manier mogelijk om kaarten te kunnen maken en vervolgens af te kunnen drukken. Van begin tot einde heeft u alles in de hand, van het formaat van het kaartje tot de opmaak er van en van de papierkeuze tot de tekstkleur. Waarom zou u er dan nog voor kiezen om standaard wenskaarten te kopen? Deze zijn zowat altijd duurder dan wanneer u ze zelf afdrukt en ze beschikken niet over een persoonlijke “touch”. Vooral bedrijven kiezen er de laatste jaren steeds vaker voor om gepersonaliseerde wenskaarten te laten maken en drukken. Op deze manier komen ze nog net iets professioneler over naar hun klanten toe.

Moet ik een computerexpert zijn om kaarten zelf te kunnen maken en afdrukken?

Absoluut niet! Er is software op de markt die het mogelijk maakt voor iedereen om zijn eigen wenskaarten te maken. U dient natuurlijk wel over een bepaalde basiskennis te beschikken, maar dat is dan ook echt meer dan voldoende. Hou er wel rekening mee dat niet alle software gratis is en de aankoop van een softwarepakket als Microsoft Publisher niet meteen goedkoop is. Er bestaat naast Publisher echter ook nog andere software op het net die het wel mogelijk maakt om gratis kaarten te kunnen maken. De ondersteuning is bij dergelijke programma’s echter wel vaak een stuk minder dan bij de betalende.

Welk papier gebruiken om kaarten te printen?

Welk papier u gebruikt om uw kaarten op af te drukken is in principe geheel aan u. We raden u vooral aan om rekening te houden met het gewicht van het papier. Voor wenskaarten is het bijvoorbeeld om voor de hand liggende redenen niet aangeraden gebruik te maken van papier van 80 gram. Probeer iets zwaarder en misschien ook blinkend (aan één kant) papier te vinden. Dit kan de kwaliteit van uw wenskaarten in ieder geval alleen maar ten goede komen. Probeer er ook eens aan te denken om gebruik te maken van gekleurd papier. U kunt uw wenskaarten toch weer net dat tikkeltje meer geven als het beschikt over een andere achtergrondkleur dan gewoon het standaard wit. Dit is natuurlijk echter maar een idee en geheel afhankelijk van uw persoonlijke smaak.

http://www.papier-store.nl/