Waarom Ergonomische Stoelen Essentieel Zijn Als je Lang en Vaak Zit

Voor elk kantoor geldt: iedereen die er werkt zit te lang en te vaak. Het is dan ook van essentieel belang dat als we voor het kantoor stoelen aanschaffen, we kijken naar ergonomische stoelen. Ben je nog niet zo zeker van deze stelling? We leggen uit waarom dit zo belangrijk is.

Verkeerd zitten

Oké zitten is misschien op zich niet zo slecht, maar verkeerd zitten is dat zeker wel. Volgens onderzoek zit de overgrote meerderheid van de mens verkeerd op een stoel. We hangen achterover, belasten onze rug verkeerd of zitten niet in de juiste hoek, hoogte, diepte, etc. Zelfs het ondersteunen van de armen en de lende is bij zitten belangrijk. Wie een ergonomische stoel zoekt, moet zich dus goed laten informeren. Zo maar voor je kantoor stoelen aanschaffen is dus niet slim: zorg er absoluut voor dat je goed beslagen ten ijs komt.

Te hoog of te laag

Als we kijken naar hoe de oudere medemens zit, dan zie je vaak dat ze hoog zitten. Het liefst zo hoog mogelijk. Want hoe hoger ze zitten, hoe makkelijker ze uit de stoel komen. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch is dat voor een kantoorstoel geen harde eis. Het ligt eraan hoe makkelijk je met de voeten bij de grond komt. Als dat niet het geval is, heb je evengoed je armen nodig om overeind te komen. Of je nu laag of hoog zit. Zit je té hoog, dan is dat zeker niet goed voor je. De zenuwen in je benen hebben het slecht te verduren en zorgen ervoor dat je been gaat slapen. Foute boel! Zit je te laag, dan kunnen je darmen bekneld raken. Het is dus van enorm belang dat je de juiste zithoogte hebt, bij een ergonomische stoel.

Elk mens is uniek

Niemand is hetzelfde. Ook geen enkele wervelkolom is hetzelfde. Dé perfecte stoel voor iedereen bestaat dus niet. Wil je honderd procent ergonomische stoelen, dan zal je op kantoor stoelen per persoon moeten laten aanmeten. Omdat dit niet altijd kan, moet je zoeken naar een gulden middenweg. Het is immers niet zo dat elk bedrijf budget heeft voor persoonlijke stoelen. Bovendien heb je dan bijna niets meer aan de stoelen die je hebt aangeschaft voor personeelsleden die je bedrijf verlaten. Ergonomische stoelen zijn ook stoelen die je kunt verstellen. Zo kun je met dezelfde stoel voor elk personeelslid op kantoor optimaal instellen. Het is daarom slim om te kiezen voor een stoel met verstelbare hoogte, diepte, zithoek en armleggerhoogte.

Het oog wil ook wat

Gelukkig zijn ergonomische stoelen helemaal niet lelijk. Wist je dat je een ergonomische stoel zo luxe kan kopen als je wilt? En ook de uitstraling van je bedrijf is belangrijk. Je kunt voor het kantoor stoelen kopen die perfect passen bij de rest van het meubilair. En deze stoelen zijn dan ook nog eens ergonomisch. Omdat er ook veel kantoorstoelen zijn in felle kleuren, is er zelfs grote kans dat er goede stoelen verkrijgbaar zijn in de kleuren van jouw bedrijfslogo. Zo heb je dus een goede stoel, die ook nog eens mooi is. Een win-winsituatie.