Wanneer Koop Je Rubberen Tegels Voor in de Tuin?

Als je een tuin in gaat richten, denk je uiteraard na over het gebruik van de tuin. Heb je kinderen, dan staat er wellicht een speeltoestel in de tuin. Denk dan na over valbeveiliging. Rubber is uitermate geschikt als valdemper en zorgt ervoor dat je kind zich niet zo snel bezeert. Uiteraard zijn er ook andere redenen te verzinnen waarom je kiest voor rubberen tegels. We sommen ze voor je op.

Val breken

Een rubberen tegel moet voldoen aan diverse eisen. Zo is het belangrijk dat het materiaal veilig is voor de gezondheid en dermate zacht is als je valt. Je kunt er dus vanuit gaan dat een rubberen tegel die je aanschaft, voldoet aan alle veiligheidsnormen. Voordeel van rubber is dat het meegeeft. Als je kind valt op rubber, dan biedt het demping. Nu zijn er wel verschillende soorten rubberen tegels. Aan de dikte van de rubberen tegel hangt een mate van demping. Het materiaal is verend en zacht en breekt de val van een kind. Het is niet voor niets dat rubberen tegels veelal te vinden zijn in openbare speeltuinen en op schoolpleinen!

Plaatsen en vervangent

Rubberen tegels kun je heel eenvoudig vervangen. Je kunt ze ook heel gemakkelijk plaatsen bij een speeltoestel dat al aangelegd is. En wordt er een nieuw toestel geplaatst? Dan haal je de tegels er gemakkelijk uit en plaats je ze opnieuw. Dat maakt dat je de tegels niet op maat hoeft te maken, wat overigens met dit materiaal niet meevalt. Twijfel je tussen verschillende valbeveiligingsmaterialen, dan hebben rubberen tegels wel wat voordelen. Zo hoef je de tegels nooit bij te vullen, zoals je bij houtsnippers of vulzand wel moet doen. Ook bewerken is niet nodig.

In een keer goed

Heb je het over rubberen tegels en onderhoud dan is er goed nieuws. Een rubberen tegel heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig. Je kunt volstaan met af en toe een reiniging. Dit kan heel eenvoudig met een hogedrukspuit. Maar heb je die niet, dan kun je ook met een borstel en een sopje aan de slag. Of je huurt een hogedrukspuit. De rubberen tegels zijn zo weer schoon. Vroeger werden nog rubberen tegels verkocht die door invloed van zonlicht verdroogden, maar die tegels zijn er niet meer. Tenminste, als je kiest voor rubberen tegels van kwaliteit. Voordeel van deze tegels is ook nog dat ze niet krimpen. Je kunt de aanschaf van rubberen tegels beter in een keer goed doen, dan ben je voor jaren klaar!

Minder gewicht en geluiddemping

Ook een tip is rubberen tegels aanschaffen voor op je balkon. Heb je rubberen tegels, dan is er veel minder geluidsoverlast. Het is immers zo dat je in een appartementencomplex of flat aan alle kanten buren hebt. Hoe minder je elkaar ergert, hoe beter! Dat rubberen tegels slechts een speeltuinimago hebben is wel verleden tijd. Je hebt nu prachtige tegels van goede kwaliteit. Ook voor een dakterras geldt hetzelfde. Voordeel bij een dakterras is ook nog eens dat het gewicht van de tegels vele malen minder is dan een betonnen tegel. Om het balkon of dakterras te completeren zet je er een paar leuke potten met planten op en het plaatje is compleet.