Een Houtgestookte Hottub Is Heerlijk Voor De Zomer Én Winter

Fikkie stoken in de tuin: het lijkt iets dat we alleen op een zomeravond doen. Simpelweg omdat we in de winter niet in de tuin zitten. En dat terwijl een vuurtje op een winteravond ook fijn is. We zijn gewend dat vuurtje dan comfortabel binnen, in de openhaard aan te steken. Met een houtgestookte hottub kun je prima het hele jaar door in de tuin een vuurtje maken.

Opwarmen bij het kampvuur

Voor padvinders is het heel normaal. Fikkie stoken doe je als je een kampvuur wilt maken of gewoon als je het koud hebt. In de tuin wordt ook steeds vaker een vuurtje gemaakt. Massaal hebben we een vuurkorf, een kachel of een andere haard in de tuin staan. Niet zo gek dus, dat de houtgestookte hottub steeds meer terrein wint. Een houtvuur geeft je een gevoel van vrijheid. Ongedwongen naar de vlammen staren: wie wil dat nu niet?

Het hele jaar door comfort

Nadeel van een vuurtje is dat je kleding ervan gaat stinken. Een uurtje naast een knapperend open haardvuur en je kunt alles wat je aan hebt in de was gooien. Voordeel van een vuurtje bij een hottub is dat je dat dus niet hebt: je hebt immers gemiddeld genomen niet veel kleding aan, als je de hottub in duikt. Nu denk je wellicht dat in hooguit wat zwemkleding in de tuin zitten in de winter niet lekker is, maar niets is minder waar. In een hottub is het, door het houtvuurtje, ook in de winter comfortabel.

Gedroogd hout: veilig

Ga je een houtvuur stoken, zorg er dan wel voor dat je goed gedroogd hout gebruikt. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het zorgt er ook nog eens voor dat de pijp van de kachel schoon blijft. Met nat hout gaan er houtdeeltjes aan de binnenkant van de pijp plakken, met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Droog hout stook je dus ook voor je eigen veiligheid!

Ontspannen in het warme water

Op een warme zomerse avond lijkt de haard aansteken misschien wat overbodig. Zit je in een hottub dan weet je wel waar je het voor doet! In koud water kun je immers nooit lang en ontspannen zitten. Ook in de zomer is een houtgestookte hottub ideaal. Je hoeft hem misschien minder lang voor te verwarmen, dus je kunt lekker snel het water in. En als het laat op de avond toch wat afkoelt, merk jij daar in het warme water helemaal niks van.

Lust, niet alleen voor het oog

De traditionele hottub is van hout, maar gelukkig zijn er nu ook kunststof varianten. Deze gaan langer mee en zien er net zo goed uit. De kunststof dat gebruikt wordt heeft vaak een houtlook, waarmee je wel de uitstraling van hout hebt. Hout is nu eenmaal een materiaal dat in de tuin nooit misstaat. Een mooie hottub is dan ook een sieraad voor de tuin. Dus behalve dat je er zelf extra van geniet, is het een lust voor het oog. In de zomer én de winter! En…wil jij al een houtgestookte hottub kopen?