Composiet Vlonderplanken: Onderhouds- en Splintervrij!

Liefhebbers van onderhoudsvrije materialen weten allang dat composiet een perfect materiaal is. Het splintert niet, is dus onderhoudsvrij en soms ook nog niet van hout te onderscheiden. Het ligt er uiteraard wel aan welke kwaliteit composiet je aanschaft. Mooie composietplanken voldoen aan alle eisen die de moderne tuineigenaar heeft. En dat is precies wat je nodig hebt.

Het risico van een splinter

Splinters, ze kunnen letterlijk een doorn in het oog zijn. Heb je ooit een splinter gehad, dan weet je ongetwijfeld wat we bedoelen. Splinters geven dat je pijn hebt, dat je bloedt en dat je huid beschadigd raakt. Een splinter is een indringer van het lichaam.

Daarom zal je lichaam er alles aan doen om hem eruit te werken. En dat, zonder op de details in te gaan, met alle gevolgen van dien. Composiet splintert niet. Vooral voor de vlonderplank, waar je met de blote voeten op loopt, is dat erg handig. Splinters kunnen immers echt je dag verpesten. Een splinter in je voet maakt eenvoudigweg dat je niet meer goed kunt lopen. Composiet lijkt dan wel op hout, maar splinters zijn in geen velden of wegen te bekennen. Goed nieuws toch?

Verweerde plank

Een verweerde plank is kan een trend zijn, maar eerlijk is eerlijk: je moet er wel van houden. Een verweerde plank kan immers ook een teken dat er weer eens een verfkwast overheen moet. En verven, dat is toch een klusje apart. Er zijn weinig mensen die elk jaar juichen dat ze weer de planken in de tuin mogen verven. Composiet hoef je niet te schilderen, slechts af en toe te poetsen. Het blijft altijd goed van kleur. Een composieten vlonderplank is daarom uitermate geschikt voor gebruik in je tuin. En zeker voor vlonderplanken. Deze hebben immers wel wat te verduren van het weer…

Wat is composiet eigenlijk

Composiet is een combinatie. In het geval van vlonderplanken is het de combinatie hout en kunststof. Het hout is afkomstig uit de parketindustrie. Daar wordt het zaagsel verzameld en als een soort houtstof hergebruikt. Het kunststof dat gebruikt wordt voor een composieten vlonderplank is ook gerecycled. Composieten vlonderplanken zijn dus hartstikke duurzaam. Bovendien heeft het alle goede eigenschappen van de beide materialen: het uiterlijk van hout en de onaantastbaarheid van kunststof.

Alle planken in de tuin

Niet alleen de vlonderplank kun je aanschaffen in composiet, maar ook de schutting, het hout voor je tuinhuisje, etc. Overal composiet geeft je gemak, maar ook een mooie eenheid in je tuin. Wie ontdekt hoeveel voordelen composiet heeft, wil nooit meer anders! Een schutting van composiet hoef je bijvoorbeeld nooit te verven, net als de composieten vlonderplanken. Met een emmer en een spons heb je in een mum van tijd de hele tuin schoon. Tenminste, het gedeelte van composiet dan, uiteraard.

Vlonder aan het water?

Vlonderplanken kun je gebruiken om een vlonder van te maken, maar uiteraard heeft het meer toepassingsmogelijkheden. Zo zijn de planken uiteraard ook zeer geschikt voor het maken van een terras. Maar even terug naar de vlonders Deze zijn meestal gesitueerd aan het water. Het is dus goed nieuws dat vlonderplanken van composiet daar absoluut geen probleem mee hebben. Deze planken zijn niet bang voor een spettertje water. Je kunt ze dus met een gerust hart neerleggen aan de waterkant. Ook dan houden ze het wel even vol.

Het grote genieten

Het is even een klusje, maar als de composiet vlonderplanken eenmaal liggen, heb je er jarenlang plezier van. Elke zomer geniet je op je terras of op je vlonder aan het water. Heb je het terras aangelegd met een aantal vrienden? Misschien is het een idee om ze jaarlijks uit te nodigen voor een gezellige zomeravond. Je kunt herdenken dat het terras er alweer zo lang ligt en ook nog eens goodwill kweken. Zodra jouw terras of vlonder vervangen moet worden, zijn zij de eersten die je met liefde willen helpen. Houd er wel rekening mee dat dat nog wel even kan duren. Goede composieten vlonderplanken gaan jaren mee!