Composiet schutting gaat jarenlang mee

elephant_composiet_schutting
Voor het maken van een tuinafscheiding kun je ook eens denken aan schuttingen van composiet. Dit materiaal heeft het uiterlijk van echt hout, maar de eigenschappen van kunststof. Wat zijn de voordelen van composiet en wat is het eigenlijk voor materiaal?

Wat is composiet?

Iedereen kent nog de eerste kunststof kozijnen van tientallen jaren geleden. Hoewel de eigenschappen van het materiaal iedereen aansprak, was het uiterlijk niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren materialen ontwikkeld die wel aan esthetische eisen voldoen. Composiet is daar een goed voorbeeld van. Maar allereerst, wat is composiet? Dit materiaal is samengesteld van 50% FSC gecertificeerde houtstof en 50% gerecyclede kunststof. Het hout wordt verkregen uit restanten in de parketindustrie. Van de restanten wordt houtstof gemaakt, het voordeel van houtstof boven houtvezels is dat houtvezels vocht op kunnen nemen, waardoor het materiaal krom gaat trekken of scheurt. Houtstof heeft deze eigenschap niet, waardoor het composiet minder last heeft van scheuren, verkleuren of kromtrekken.

Design combineert composiet met aluminium

Een composiet schutting blijft dus langer mooi dan een traditionele houten schutting. Daarnaast is een composiet schutting verkrijgbaar in verschillende modellen en maten. Deze keuze maakt dat iedereen in het assortiment wel een fraaie composiet schutting kan vinden. Neem bijvoorbeeld model Design, deze schutting heeft een combinatie van composiet met aluminium. Extra kamers en verstevigde aluminium lamellen zorgen bij Design dat de planken van de composiet schutting niet krom trekken. De verschillende maten, 180 x 180, 90 x 180 en 180 x 93, maken dat de schutting overal pas te maken is. Een onderdeel met een schuine kant zorgt voor een speels effect en een bijpassende tuindeur maakt het plaatje compleet. De verkrijgbare kleuren maken de variatie compleet: antraciet, bruin of licht grijs, voor elke smaak of tuintrend is een passende composiet schutting aanwezig.

Scherm met groen voor rust en ontspanning

Voor liefhebbers van een schutting gecombineerd met (klimmende) tuinplanten is ook keuze in het assortiment van composiet schuttingen. Het dikke kader van het composiet maakt samen met het gegalvaniseerde staaldraad dat de composiet schutting van het model Forte duurzaam is en lang meegaat. Klimplanten als hedera, klimhortensia’s of een mooie clematis zorgen voor een fris groene uitstraling, waardoor een tuin er ook echt uitziet als een tuin. Naast een schutting die zorgt voor privacy, zorgt groen voor rust en ontspanning. Onmisbaar dus voor elke tuin. Forte is verkrijgbaar in verschillende maten en kan gecombineerd worden met wicker schermen in verschillende kleuren.