Buitenlampen voor een mooi verlichte tuin

Bij een mooi huis hoort natuurlijk ook een goed onderhouden tuin. Een tuin met alleen maar gras, wild uitgegroeide struiken of een tuin die voornamelijk uit tegels en onkruid bestaat is een absolute no-go. En zonde ook! Kijk eens bij je buren. Zou jij niet een tuin willen hebben waarin je heerlijk kunt ontspannen?

De eerste stap is om mooie planten voor je tuin te kopen. Alle oude troep eruit, eventuele bomen en struiken die je wilt houden goed bijsnoeien en dan met verse planten een mooie inrichting maken. Met mooie tegels comfortabel tuinmeubilair kan je een fijn hoekje creëren om lekker te zitten. Maar dan ben je er nog niet…

Hippe buitenlampen

Om ’s avonds het meest te profiteren van je mooie tuin, is het verstandig om te investeren in buitenverlichting. Een kwalitatieve buitenlamp voegt namelijk een hoop sfeer toe aan je tuin. Fijn om ’s avonds nog even te genieten van de rust, met een subtiele verlichting op de achtergrond.

Een kwalitatieve buitenlamp is ook belangrijk, omdat buitenlampen natuurlijk continu buiten zijn. Ze moeten daarom goed tegen de regen kunnen, dus niet roesten en makkelijk aan te sluiten zijn! Veel kwalitatief hoogwaardige buitenlampen hebben ook een mooi en strak design. Daardoor voegen ze niet alleen qua licht, maar ook qua uiterlijk een belangrijke bijdrage aan de looks van je tuin.

Verschillende typen buitenlampen

Groene buitenlamp

Er zijn verschillende soorten buitenlampen te koop. Op de webshop van Licht & Verlichting zie je een handig overzicht van de verscheidene categorieën buitenlampen, zoals wandlampen, vloerlampen, plafondlampen en grondspots.

Wat voor een type lamp je kiest ligt natuurlijk vooral aan je smaak. Zelf vind ik de grondlampen wel sjiek. Die worden letterlijk ín de grond aangebracht en schijnen dan hun licht naar boven. Hiermee kan je bijvoorbeeld heel leuk een voetpad in je tuin verlichten. Wel zo duidelijk wanneer het donker is!

Maar de vloerlampen vind ik ook erg leuk. Je kan als buitenlamp een mooie moderne staande lamp kiezen, zoals bovenstaande

Bolvormige buitenlamp

Of wat denk je van deze grappige witte bolle vloerlamp, de Eglo Terraluna. Zo gaaf om die in een mooi hoekje te hebben staan, alsof er een witte planeet in je tuin zweeft. Je moet er natuurlijk van houden, maar ik vind het wel wat.  Ben jij al geïnspireerd om met je tuin aan de slag te gaan?