Wat drink je bij sushi?

Wanneer u voor de eerste keer kennis maakt met sushi gaat er zonder twijfel een geheel nieuwe wereld voor u open. Het is dan belangrijk om meteen vanaf het begin te kunnen achterhalen hoe sushi bereid kan worden, maar ook hoe u hem het beste opdient. Het spreekt voor zich dat ook de drank daarbij een zeer belangrijke rol speelt. In dit artikel geven we nzicht in welke dranken u kunt opdienen bij sushi.

Welke wijn bij mij sushi?

Wanneer we echt de klassieke weg in slaan, dan zouden we moeten vaststellen dat wijn maar zelden met sushi wordt gedronken. In westerse landen is dat echter geen uitzondering. Er wordt wel steevast gekozen voor witte wijn. De vraag is dan natuurlijk welke wijn goed tot zijn recht komt in combinatie met de rauwe vis. Na veel wikken en wegen blijkt er één wijn te bestaan die op vlak van smaak en textuur perfect aansluit bij sushi: de Oostenrijkse Grüner Veltliner. Wanneer men in de zomer sushi geeft als voorgerecht wordt er ook wel eens voor gekozen om rosé wijn te serveren. Hoewel dit natuurlijk perfect mogelijk is, is rosé wijn niet meteen het type wijn welke u bij sushi zult willen serveren. Champagne (wit) is een goed alternatief…

Groene thee

Groene thee is in principe de enige juiste drank om te drinken tijdens het eten van een lekker sushi gerecht. Het probleem is echter dat in onze landen heel wat mensen nog niet vertrouwd zijn met groene thee en er zeker niet aan denken om dit bij hun eten ’s avonds te drinken. Voor wie geen liefhebber is van wijn of Japans bier wordt er veelal gekozen voor frisdrank of water. In principe is hier niets mis mee, al moet u groene thee met sushi echt eens geproefd hebben. De smaak van de thee in combinatie met de kruiden in de sushi vormen een schitterend geheel die uw smaakpapillen op uiterst zeldzame manier zullen weten te verwennen.

Japans bier of gewoon bier?

Eveneens een traditionele drank om bij sushi te nuttigen is het Japans bier. Veel mensen in onze landen hebben er echter nog nooit eerder van gedronken en vinden de smaak op het eerste zicht maar niets. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om bruin bier te drinken bij uw sushi, maar dan loopt u het risico dat de smaak van het bier de kruiden die bij de bereiding van de sushi gebruikt werden gaat overklassen. De speciale textuur en bereiding van Japans bier zorgt dat dit niet gebeurt, en dat is meteen de reden waarom het in eigen land zo’n populaire drank is.

Frisdrank of water

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven kunt u natuurlijk ook gewoon frisdrank of water bij sushi drinken. Water zal er voor zorgen dat de kruiden nog steker aanwezig zullen zijn waardoor u een heel intense maaltijd zult beleven. Frisdrank zorgt er dan weer voor dat de kruiden een beetje teniet gedaan worden, en dat is iets waar vooral kinderen nood aan kunnen hebben wanneer ze voor de eerste keer sushi eten.

http://www.tinytokyo.nl/