Een ervaring cadeau

Ruimtevaart van een half uur

Met ‘experience gifts’ kun je iemand een ervaring, een avontuur cadeau doen. Al vanaf € 30,- kun je er iets leuks tussen vinden. Ik heb eens even door alle cadeau’s zitten spitten en de drie leukste/meest bijzondere voor je eruit gepikt om er wat meer over te vertellen.
 

Een Ruimtereis cadeau!

Ja, echt waar, je kunt online ‘gewoon’ een ruimtereis kopen om iemand cadeau te doen. Als je het over een belevenis cadeau hebt, dan is dit natuurlijk wel dé ervaring nummer 1. Het is niet goedkoop, je mag er maar liefst € 95.000,- voor neertellen, maar daarvoor krijgt de ontvanger dan ook niet alleen een ruimtereis van een halfuur voor, maar ook een voorbereidingsprogramma, een annuleringsverzekering, een trainingsprogramma en een hotelovernachting in een 5-sterrenhotel. En bedenk je dat € 95.000,- niets is in vergelijking met wat je betaalt voor een reisje in de Virgin Galactic van Richard Branson. Je reist in de Lynx Suborbital. Kijk hier voor een filmpje van dit ruimtevaartuig.

Graffiti Workshop

Maar, zoals ik al zei hoef je geen exorbitant bedrag uit te geven om iemand een leuke belevenis cadeau te doen. Voor € 30,- heb je al een graffiti workshop. Altijd al eens willen proberen, maar nooit gedurfd omdat het illegaal is? Tijdens deze workshop kun je je gang gaan. Tijdens de graffiti- workshop leer je de basistechnieken. Na afloop mag je je kunstwerk mee naar huis nemen. Enkele zaken om rekening mee te houden: Je moet minimaal 8 jaar zijn en het kan alleen op de laatste zaterdag van de maand. De locatie is Oldenzaal.

Een uurtje Raften

Voor € 35,- kun je een uurtje raften op de wildwaterbaan in Zoetermeer. Heb je je A- en B diploma en ben je ouder dan 12 jaar? Dan kun je van deze belevenis gebruik maken. Onder begeleiding van een instructeur en helemaal ingepakt in een wetsuit, een zwemvest, een helm en schoenen zit je met een groepje (4 tot 10 personen) in de boot de baan af. Niet makkelijk, best zwaar, soms spannend, maar vooral heel erg leuk om eens te doen!