De tablet van Google

De internetgigant Google is al lang niet enkel en alleen meer bekend van de zoekmachine. In de loop der jaren heeft het bedrijf heel wat nieuwe producten op de markt gebracht zoals een eigen browser (Google Chrome), verschillende operating systems (Chrome & Android) en zelfs een eigen smartphone. De stap naar een tablet pc was dan ook maar klein, want Google heeft in principe alles in huis om een dergelijk systeem op een vrij eenvoudige en snelle manier samen te stellen. Heel wat applicaties waaronder Google Maps lenen zich perfect voor gebruik op een dergelijk systeem en dat zonder dat er nog geĆÆnvesteerd moet worden in de ontwikkeling er van. De software bestaat al, nu nog het systeem, maar hoe denken we over deze tablet? Zal het systeem bestaansrecht hebben en kan het ooit de populariteit van een Apple iPad evenaren? We vertellen er u in dit artikel meer over.

Android of Chrome

Vreemd genoeg werd er vanaf het begin vanuit gegaan dat de tablet van Google zou werken op het Android systeem. Dit werd ook door allerhande gespecialiseerde websites breed aangekondigd, maar in augustus van 2010 werd bekend dat het toestel waarschijnlijk op Chrome zou draaien. Dat is op zich natuurlijk verrassend, zeker omdat een topman eerder al had aangegeven dat de tablet wel degelijk op Android zou draaien. Wat het uiteindelijk zal worden is op dit ogenblik nog steeds niet bekend. Er worden mogelijkheden gezien in beide operating systems, maar toch lijkt het bijzonder sterk dat er twee verschillende versies op de markt gebracht zullen worden. Wij zetten ons geld alvast in op Chrome, niet zozeer omdat de laatste geruchten in die richting wijzen, maar vooral omdat Verizon (de partner van Google in het productieproces van de Google tablet) eerder reeds liet uitschijnen dat het meer potentie zag in Chrome dan in Android.

De prijs van de Google tablet

Er is nog maar weinig bekend over de Google tablet en ook over de prijs van het systeem wordt met geen woord gesproken. Dat maakt het bijzonder lastig om een grondige afweging te kunnen maken tegenover de andere tablets, maar in principe is dat in deze fase ook nog helemaal niet nodig. Het zou ons verbazen mocht de tablet de prijs van een Apple iPad evenaren, maar het zou ons evenzeer verbazen mocht het in de prijsklasse van bijvoorbeeld de Archos tablets vallen. De toekomst zal het ons leren…

Kan de Google tablet het ooit halen van de Apple iPad?

Het is een enig sinds vervelende gewoonte geworden van websites en eindgebruikers om elke nieuwe tablet af te wegen tegenover de Apple iPad. Terecht? Misschien wel. We moeten toegeven dat de iPad zonder twijfel de bekendste tablet op de markt is en dat het kan rekenen op een flinke aanhang. Veel eindgebruikers zouden alleen al omdat het de naam Apple draagt niet moeten weten van een alternatief, dus heeft een nieuwe tablet, bijvoorbeeld die van Google dan nog wel bestaansrecht? Het kan in ieder geval geen kwaad om ze het voordeel van de twijfel te geven en we moeten toch onder ogen zien dat ook de Google smartphone alles behalve een slecht apparaat is. Daarnaast klopt het dat Google reeds over heel wat interessante applicaties beschikt die zelfs op andere systemen maar wat graag worden toegepast. Daarom willen we zeker de tablet niet afbreken voor hij op de markt wordt gebracht alleen vrezen we een beetje dat het vooral de prijs zal zijn die zal beslissen of de tablet al dan niet een kans maakt.

http://www.tabletsvergelijk.nl/