Zelf aan je Porsche sleutelen. 5 tips voor je begint

Het kopen van een Porsche is best een dure aangelegenheid, maar dat is niet alles. Naast het aankoopbedrag zult u bijvoorbeeld ook nog een verzekering moeten betalen, om over de kosten van het onderhoud nog maar te zwijgen. Het onderhoud van een wagen is iets waarvoor u eigenlijk steevast naar een garage gaat, maar in principe zou u ook best zelf aan uw Porsche kunnen sleutelen. In dit artikel geven we u vijf tips waar u rekening mee moet houden.

1.) Sleutel niet meteen na het rijen

Meteen beginnen met sleutelen aan uw Porsche na het rijden is geen goed idee. Verschillende onderdelen van uw auto zijn dan nog zo heet dat u er zich makkelijk aan kunt verbranden. Wacht dan ook tenminste één uur voordat u aan uw Porsche begint te sleutelen. Moet het toch perse eerder (bijvoorbeeld wanneer u met pech staat), dan doet u er goed aan om handschoenen te dragen.

2.) Wees u bewust van de volgen

Vanaf het ogenblik dat u één moer iets losser draait dient u zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen. Heel wat mensen sleutelen aan hun auto zonder er verstand van te hebben, met alle gevolgen van dien. Verder is het zo dat er op het circuit van de auto ook een laptop aangesloten dient te worden, om na te gaan waar het probleem zich voordoet. We kunnen u nu al zeggen dat dit niet zo eenvoudig is als het lijkt.

3.) Zorg voor voldoende gereedschap

Wanneer u zelf aan uw Porsche wil sleutelen zult u moeten beschikken over een bepaalde hoeveelheid gereedschap. Denk hier goed over na. Een voorhamer heeft u bij het uitvoeren van onderhoud aan uw Porsche niet nodig en ook een boormachine kunt u rustig achterwege laten. Wacht heeft u wel nodig? Schroevendraaiers en … ja hoor, een laptop. Ook handschoenen kunnen handig zijn, al zien we dat dan weer niet direct als gereedschap.

4.) Bestudeer de mechaniek

De vierde tip is een hele korte: Voordat u alles begint los te schroeven doet u er goed aan eerst de mechaniek te bestuderen. Het nemen van een aantal foto’s bijvoorbeeld, kan helpen in situaties waarin u niet meer goed weet wat te doen.

5.) Vervangstukken

Hou er rekening mee dat niet alle vervangstukken voor iedere type Porsche zomaar op de markt te vinden zijn. Heel wat mensen die zelf aan hun Porsche sleutelen kiezen er voor om vervangstukken via het internet te bestellen, maar dat is niet altijd mogelijk. Bepaalde stukken worden door Porsche zelf gelimiteerd en verdeeld via hun partners zodat u voor verschillende defecten min of meer verplicht bent een beroep te doen op een erkende Porsche garage.

http://nl.parts-wise.com/