Aanschaftips Klassieke Porsches

Porsche is opgericht in 1931, door de heer Ferdinand Porsche, die ook de ontwerper was van de eerste volkswagen. Dat de (klassieke) Porsches na 80 jaren nog steeds populair zijn is een understatement. In dit artikel ga ik in op de zaken waar je op moet letten bij aankoop van een klassieke Porsche.

Wat is je budget?

Stel een budget vast dat je maximaal wilt uitgeven. Reken grofweg € 6000 voor onderhoud. Bij bepaling van je budget kom je terecht in een bepaalde leeftijdsgroep en type auto, wat de keuze beperkter, maar ook overzichtelijker maakt. Bovendien ben je minder vatbaar voor verkoopstrategieën wanneer je duidelijk een prijs in je hoofd hebt.

Welk Type?

Laat je budget het toe, dan heb je de keus uit verschillende typen Porsches. Zo kun je kiezen uit een Speedster, een Roadster, een Targa, een Coupe of een Cabrio. Dit is echter niet het enige wat je op een rijtje moet hebben voordat je een aanschaf doet. Je zult ook moeten bepalen of je een handbak of een automaat wilt, of je achterwielaandrijving of vierwielaandrijving verkiest en of je per se een Nederlandse Porsche wilt, of dat het ook een geïmporteerde Porsche mag zijn.

Keuring

Heb je een voorlopige keuze gemaakt? Dan is het belangrijk de auto van te voren goed te laten keuren door een erkende Porsche-specialist. Algemene autokeuringsbedrijven hebben niet genoeg verstand van de specifieke problemen van Porsches. Daarnaast is het belangrijk dat je van tevoren bepaald waar volgens jou de auto aan moet voldoen wil je hem aanschaffen. Blijkt na de keuring dat een aantal voorwaarden niet gehaald worden, dan is de keus makkelijker om de auto niet aan te schaffen en laat je je minder snel ompraten.

Porsche onderdelen

Er gaat er nog wel eens een onderdeel kapot. Gelukkig hoef je niet meer stad en land af te reizen op zoek naar de juiste onderdelen; er bestaan online dealers in Porsche onderdelen. Zo bestaat er zelfs een online winkel in klassieke Porsche onderdelen, voor de Porsche 911 en de Porsche 356.
Overige zaken om over na te denken
– Welke kleur interieur/exterieur wil je?
– Wel of geen achterruitwisser?
– Kun je zelf een beetje sleutelen? (Erg handig, tenzij je nog genoeg geld over hebt…)
– Wil je een vollederen auto?
– Wat is de kilometerstand?